JICA Tarafından Ankara’daki İki Kamu Binasında Etüd Yapılması İşi Derneğimiz İşbirliği İle Tamamlanmıştır

Proje kapsamında 27 Kasım 2012 tarihinde JICA- JPOWER uzmanları tarafından EVD firmalarına yönelik olarak yarım günlük bir eğitim düzenlenmiştir. Eğitim kapsamında kullanılan sunumları indirmek için TIKLAYINIZ >>

Bu eğitim sırasında referans olarak verilen “fabrikalarda, binalarda, bürolarda, ticari tesislerde, hastanelerde ve otellerde enerjinin korunması” konularında ECCJ (The Energy Conservation Center, Japan) tarafından hazırlanmış olan rehber kitaplara ulaşmak için TIKLAYINIZ>>

DSİ Genel Müdürlük binası ile Etimesgut Asker Hastanesinde JICA-JPOWER teknik ekibi tarafından 28 Kasım – 11 Aralık 2012 tarihleri arasında yürütülen çalışmalara derneğimiz üyelerinden ENVE Enerji Eğitim Danışmanlık Proje Taahhüt ve Ticaret Ltd. Şti, GÜRIŞIK Enerji Verimliliği ve Yönetimi Danışmanlık Ltd. Şti, TFM Enerji ve Teknik Hizmetleri Danışmanlık Ticaret Ltd. Şti, S&Q MART Eğitim ve Yönetim Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti ile EMAR Satış Sonrası Müşteri Hizmetleri Sanayi Ticaret A.Ş’den 6 uzman ile eşlik edilmiş, TESTO Elektronik Limited Şirketi tarafından ölçüm hizmeti sağlanmıştır. Bu kapsamda öncelikle her iki binada yürütülen yaklaşık 2’şer günlük ön etüdün ardından bir günlük genel değerlendirme yapılmış, sonrasında her binada yaklaşık 3’er gün süren ölçümün ardından ön etüd raporları hazırlanmıştır. Hazırlanan ön raporları 12 Aralık 2012 tarihinde ÇŞB’da düzenlenen bir toplantı ile sunulmuştur. sunumları indirmek için TIKLAYINIZ >>

Her iki bina için hazırlanan detaylı etüd raporları JICA tarafından 30 Ocak 2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığında düzenlenen “Binalarda Enerji Verimliliği Konulu Teknik İşbirliği Kapanış Toplantısı”>>  kapsamında bakanlığa teslim edilmiştir.

Aynı toplantıda Derneğimiz üyeleri GÜRIŞIK Enerji Verimliliği ve Yönetimi Danışmanlık Limited Şirketi ile ENVE Enerji Eğitim Danışmanlık Proje Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi tarafından söz konusu binalar için ücretsiz olarak düzenlenen Enerji Kimlik Belgeleri (EKB) başkanımız A. Naci Işıklı tarafından Bakanlık yetkililerine teslim edilmiştir. Ayrıca bu proje kapsamında derneğimizle olan işbirliğinden dolayı JICA-JPower yöneticisi Sn. Dr. Kimio YOSHIDA’ya başkanımız A. Naci IŞIKLI tarafından ve bu projenin gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı Sn. Tülin KESKİN’e başkan yardımcımız Arif KÜNAR tarafından birer teşekkür plaketi sunulmuştur.

JPOWER grubunun Mart ayı bülteninde, başkanımız A. Naci IŞIKLI tarafından Dr. Kimio YOSHIDA’ya plaket verilmesine ilişkin fotoğrafa yer verilmiştir. Bülten için TIKLAYINIZ>>