Kamu Özel Elele Enerji Verimliliğine Projesi Trabzon’da Yapıldı

Sağlık Bakanlığının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, derneğimiz ile çeşitli şirketlerin işbirliği içerisinde yürüttüğü “Kamu Özel Elele Enerji Verimliliğine Projesi” Çalıştayı 22 Ağustos 2013 tarihinde Trabzon’da yapıldı. Çalıştayda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet BALTA, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı üst düzey yöneticileri, Trabzon ili protokolü ve projeye destek sağlayan kuruluş/firma temsilcileri olmak üzere yaklaşık 120 katılımcı bulundu.

Açılış konuşmaları ile başlayan program Derneğimiz ve projeye hibe desteği veren özel sektör temsilcilerine plaketlerinin verilmesi ile devam etti. Çalıştayın ikinci bölümünde bir sunum yapan Dernek Başkanımız A. Naci Işıklı enerji verimliliği, ülkemizdeki mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri ile Enerji Performans Sözleşmesi (EPS) konusunda bilgi sunduktan sonra, proje kapsamında pilot uygulamanın yapıldığı “Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin” derneğimizce gerçekleştirilen etüd raporuna ilişkin bilgiler sundu ve çalışmaya katılan firmalara teşekkür etti.

Diğer konuşmacılar da firmaları tarafından yapılan uygulamalar konusunda bilgi verdi; bu uygulamalar sonucunda enerji kayıplarının en aza indirileceği, enerji verimliliğinin sağlanacağı, yapılan harcamaların sağlanan enerji tasarrufu ile kısa süre içerisinde kuruma geri döneceği ve diğer kamu kurumlarına örnek teşkil edeceği ifade edildi. Çalıştay hakkında daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

Link Adresi: http://www.trabzonkhb.gov.tr/detay.php?id=47&cid=14

EYODER Sunum >>