Eyoder İkinci Olağan Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Toplantısı

OLAĞAN GENEL KURUL HAKKINDA ÖZET BİLGİ

Sayın üyelerimiz,

31 Ekim 2014 tarihinde düzenlenen ilk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamaması nedeniyle, çağrı mektubuna uygun olarak 20 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 10:00’da Vefabayırı Sokak, Gayrettepe İş Merkezi C Blok No.12/5 Gayrettepe-İstanbul adresinde bulunan Dernek Merkezinde çoğunluk aranmaksızın yapılan Olağan Genel Kurul ve ardından yapılan Yönetim Kurulu toplantısı sonucu alınan kararlar aşağıda özetlenmiştir:

1) Dernek tüzüğünün 1, 2, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 14, 18, 21, 34, ile 23, 24, 25, 31, 33, 37. maddelerinde değişiklik yapılmış olup bunların önemlileri aşağıda listelenmiştir,

- Derneğin adı başlıklı 1. Maddesinde, Derneğin adı “Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği” olarak değiştirilmiştir,

- Derneğin amacı başlıklı 2. maddesi “Derneğin öncelikli amacı, serbest piyasa koşullarında, rekabet ve benzeri tüm konularda ilgili mevzuata uygun olarak yetkili “Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) Firmalarını bir araya getirmek ve böylece Türkiye’de Enerji Verimliliği sektörünün sağlıklı gelişimini sağlanmaya yardımcı olmaktır” şeklinde değiştirilerek, eski halinde yer alan “Enerji Yöneticileri” ifadesi çıkarılmıştır.

- Gerçek ve tüzel kişi üyelik şartları yeniden düzenlenmiştir.

- Dernek olağan Genel Kurulunun iki yılda bir Kasım ayı yerine her yıl Nisan ayında yapılmasına karar verilmiştir,

- Dernek Şubesi açılmasına gerek olmadığına karar verilmiş ve buna uygun düzenleme yapılmıştır.

- 2) Eklenen geçici 3. Madde ile

- 31 Aralık 2014 tarihi itibarı ile gerçek ve tüzel tüm üyelerin borçlarının silinmesi,

- 30 Mart 2015 tarihine kadar dernekten kendi talebi ile istifa eden gerçek ve tüzel üyelerden 2015 aidatları da dahil olmak üzere hiçbir bedel talep edilmemesi3) Dernek Yönetim Kurulunun 2012-2013 dönem faaliyet raporu, gelir-gider tablosu, bilançosu ve denetim kurulu raporları okunmuş, tartışılmış ve oy birliği ile kabul ve ibra edilmiştir.

4) 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren:

- kabul edilmiştir.

- gerçek (kişi) üyeler için üye giriş ödentisi 100.-TL ve aylık aidatlar 20.-TL olmak üzere yıllık 240.-TL,

- tüzel (kişi) üyeler için üye giriş ödentisi 1.000.-TL ve aylık aidatlar 150.-TL olmak üzere yıllık 1.800.-TL,

- olarak belirlenmiş, ayrıca

- EVD firmasını gerçek kişilerin temsil etmesi durumunda, bunlardan en çok bir gerçek kişi için temsil edilen firma adına tüzel kişilik aidatı ödenmesine,

- Dernekte tüzel kişilik olarak ya da gerçek kişilerce temsil edilen ve yıl içinde aidatlarını yatırmış olan firmaların logolarına Dernek web sitesinde yer verilmesine,5) Yapılan seçimler sonucu Yönetim Kurulu asil ve Denetim Kurulu asil üyelikleri aşağıdaki gibi oluşmuştur.

- karar verilmiştir.

YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELERİ

1Ali Naci IşıklıBaşkanKamu2Arzu GürkanBaşkan YardımcısıGenel Müdür YardımcısıEnve Enerji Mühendislik Proje Müşavirlik Taah. Tic. A.Ş3Cihan KaramıkBaşkan YardımcısıKamu ve Stratejik İlişkiler DirektörüSchneider Elektrik4Mustafa GüngörBaşkan YardımcısıGenel MüdürECA EMAR Satış Sonrası Müşteri Hizmetleri San. Tic. A.Ş.5Ümit ErturhanYazman ÜyeGenel Müdür YardımcısıPromet İnşaat Proje Kontrol ve Enformasyon Teknolojileri A.Ş.6Neşe GüneşSayman ÜyeFirma SahibiSTANDART BM TRADA Belgelendirme7Mehmet Ali Erhan GüllüoğluÜyeŞirket OrtağıEskon Enerji Verimliliği Danışmanlığı Periyodik Kontrol ve Mühendislik Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti.8Osman KipoğluÜyeGenel MüdürENERVİS Enerji Servis San.Tic. A.Ş.9Ali DerindağÜyeŞirket SahibiEtik Enerji Verimliliği Danışmanlık Eğitim Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti.

DENETİM KURULU ASIL ÜYELERİ

1Selman ÖlmezDenetim Kurulu ÜyesiGenel MüdürTesto Elektronik ve Test Ölçüm Cihazları Dış Tic. Ltd. Şti.2Ahmet Yusuf SezerDenetim Kurulu ÜyesiBina Etüt Proje YöneticisiAVD Enerji Verimliliği Danışmanlık Eğitim İnş Elk Mak İth İhr San. ve Tic. Ltd. Şti.3Sinan EvkayaDenetim Kurulu ÜyesiŞirket OrtağıAtlas Uluslararası Belgelendirme Enerji Eğitim Gözetim Denetim Mua. Müh. Mim. ve Kalibrasyon Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ

1Mehmet Müştak AkgülYönetim Kurulu Yedek ÜyeErenco – Erdemir Mühendislik Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.2Hayati UysalYönetim Kurulu Yedek Üyeİstanbul Ulaşım A.Ş.3Özgür KüçükhüseyinYönetim Kurulu Yedek ÜyeTesto Elektronik Ltd.Şti.4Mahmut Alpay KozokYönetim Kurulu Yedek ÜyeEko-Evd Enerji Yönetimi Enerji Verimliliği Danışmanlık Eğitim Elektrik Makine Proje Etüt Mühendislik İnş. Taah. İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti.5Necati BaşaranYönetim Kurulu Yedek ÜyeGürışık Enerji Verimliliği ve Yönetimi Danışmanlık Ltd. Şti.6Mehmet Serkan EminYönetim Kurulu Yedek ÜyeBES Enerji Danismanlik San. Tic. Ltd. Şti.7İsmail ÜlküYönetim Kurulu Yedek ÜyeGenel Enerji İş Sağlığı Güvenliği Ve Teknik Hizmetleri Danışmanlık Tic. Ltd. Şti.8Ahmet SeferoğluYönetim Kurulu Yedek ÜyeEfektif Endüstriyel Enerji Dış Ticaret Eğitim Etüt Proje Uygulama Arge Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri İnş. Taah. Tic. ve San. A. Ş.9Mehmet HepzarifYönetim Kurulu Yedek ÜyeEnerji Verimliliği Uzmanı

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ

1Ayhan SarıdikmenDenetim Kurulu Yedek ÜyeASD Proje2Rıza KöroğluDenetim Kurulu Yedek ÜyeTEV Toplam Enerji Verimliliği Ltd. Şti.3Kemal BıçakçıDenetim Kurulu Yedek ÜyeRima Isı Sistemleri

Genel Kurulun ardından yapılan Yönetim Kurulu toplantısında aşağıdaki şekilde görev dağılımı olmuştur:

Arzu Gürkan: Bşk. Yrd, İdari ve sosyal konularda başkana yardımcı olmak, dernek web sitesi düzenlenmesi vb.

Cihan Karamık: Bşk. Yrd, Tanıtım ve kurumsal ilişkiler komisyonu başkanı,

Mustafa Güngör: Bşk. Yrd, Teknik komisyon başkanı, (öncelikle ölçme-değerlendirme ve etüd hazırlama standartları)

Neşe Güneş: Sayman üye, Eğitim, bilgi ve inovasyon konuları

Ümit Erturhan: Yazman üye, Üyeler ve basınla ilişkiler

Ali Derindağ: Dergi çıkarılması

Ayrıca EVF 2015’de üyemiz olan EVD’lerin katılımı ile bir oturum düzenlenmesi konusunda YEGM’e öneri götürülmesine karar verilmiştir.

Genel Kurul sonuçlarını bilgilerinize sunar, değerli üyelerimize hayırlı olmasını dileriz.

Saygılarımızla.

EYODER Yönetim Kurulu

Önemli not:

- Derneğimizin amacının, bundan böyle sadece EVD firmalarını bir araya getirmek şeklinde değiştirildiği dikkate alınarak yapılan düzenlemeye göre 30 Mart 2015 tarihine kadar Derneğimizden ayrılmak isteyen üyelerimizin eski borçları silinecektir/talep edilmeyecektir. Bu düzenlemeden yararlanmak isteyen üyelerimizin 30 Mart 2015 tarihine kadar yazılı taleplerini “Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği”ne hitaben ve Ümit Erturhan dikkatine, Promet A.Ş./AKFEL; Gebze OSB, İhsan Dede Cd. No:115 Gebze/Kocaeli adresine veya 0262 677 18 64 nolu faksa göndermesi gerekmektedir.

- Dernekte kalmak isteyen üyelerimizin ise, Derneğimizin mali açıdan güçlendirilmesi açısından, gerçek kişiler için 240.-TLtüzel kişiler veya temsilcileri için 1.800.-TL olarak tespit edilmiş olan yıllık aidatlarını Şubat 2015 başında ve bir kerede ödemesi önem arz etmektedir. (Dernek tüzüğüne göre yıllık aidatların Haziran sonuna kadar bir kerede ödenmesi gerekmektedir)

- Tüm EVD firmalarını (mümkünse tüzel kişi olarak, süreç zaman alacak ise en az bir yetkili personelini gerçek kişi olarak) derneğimize üye olmaya davet ediyoruz.

Bilgilerinize sunarız.