Derneğimiz UNEP Copenhagen Climate Centre / Birleşmiş Milletler Çevre Programı Kopenhag İklim Merkezi tarafından kurulan ve Efficiency Valuation Organization (EVO) / Verimlilik Değerleme Organizasyonu ile ortaklaşa yönetilen GlobalESCONetwork / Küresel ESCO Ağı’nın üyesi oldu.

Küresel ESCO Ağı, Enerji Hizmeti Şirketlerinin (ESCO) rolüyle ilgili konuları ve kavramları uluslararası, ulusal ve bölgesel düzeylerde ve uluslararası iklim politikası gündeminde mümkün olan en yüksek düzeye çıkarmak için çalışmaktadır.

ESCO’lar doğrudan küresel iklim değişikliği sorununa yanıt veren bir iş modeli kullanmaktadırlar. Bir sektör olarak ESCO’lar yeterince tanınmamakta ve bu nedenle ulusal politikalarda nadiren yer almaktadırlar. Ulusal ESCO Birlikleri ve onları bir araya getiren Küresel ESCO Ağı, ülkeler ve sektörler için enerji verimliliğinin muazzam ekonomik ve sera gazı azaltım potansiyelleri ile orantılı iş koşulları oluşturmak amacıyla üyelerinin çıkarlarını desteklemek için çalışmaktadır.

Hızla değişen iklime yönelik kararlı tepkilerin artan aciliyeti ve ESCO’ların aynı etkiye yönelik kârlı yatırımlar sunma yönündeki doğalarında var olan vaatleri, küresel ESCO topluluğunun, en yüksek BM seviyesinden tabana kadar, küresel iklim değişikliği gündeminde önemli bir rol oynadığını ortaya koymaktadır.