T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı resmi internet sitesinde “Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında önemli bir kilometre taşı olan “Gözden Geçirilmiş Binalarda Enerji Performansı Direktifi” 12 Nisan 2024 tarihinde onaylanmıştır.” başlığıyla haber yayınlanmıştır.

Yayınlanan haberde;
Direktif, AB genelinde konutlardan iş yerlerine, eğitim kurumlarından sağlık tesislerine ve diğer kamu yapılarına kadar çeşitli tiplerdeki binalardaki emisyonları ve enerji tüketimini azaltmak için üye ülkelere bir çerçeve sunmaktadır. Direktif, AB’deki binaların enerji tüketimini azaltma konusunda iddialı hedefler belirlerken, ulusal özellikleri de dikkate almaktadır.

Her üye ülke, 2030’a kadar konutların ortalama birincil enerji tüketimini %16 azaltmak için kendi ulusal yol haritasını geliştirecektir, 2035’e kadar ise %20-22 azalma hedeflenmektedir. Üye ülkelerin konut dışı binalar için, 2030 yılına kadar en kötü performans gösteren %16’lık bina stoğunu, 2033’e kadar ise en kötü performans gösteren %26’lık bölümü yenilemesi gerekecektir. Tarihi yapılar veya tatil evleri gibi belirli konut ve konut olmayan bina kategorileri bahse konu yükümlülüklerden muaf tutulabilecektir.” denilmektedir.
Detaylı Bilgi ve İnceleme İçin: https://www.ab.gov.tr/53774.html
Bilgilerinize Sunulur.